+14,5°C

Cтатті

Наша курортна зона золотих пісків - "Затока" і "Кароліно-Бугаз"

Курорт Кароліно-Бугаз - інтенсивно розвивається туристичний і оздоровчий центр України, розташований в 60 км на південний захід від Одеси на мальовничій піщаній косі, що знаходиться між Чорним морем, Дністровським лиманом і солоними озерами, одне з найбільш екологічно чистих місць на Чорноморському узбережжі.

Ця піщана смуга, що простягнулася на два десятка кілометрів (!), Завжди вважалася елітним місцем відпочинку: простір, тепле море, яскраве сонце, мікроклімат лиману, що ввібрав, здається, всі запахи південного степу.

Протягом всієї коси - чудові пляжі шириною більше 100 метрів (!) З чистим дрібним піском. Сприятливе географічне положення, віддаленість від індустріальних центрів і повна відсутність промислових підприємств дозволили цьому району стати одним з найбільш екологічно чистих місць на Чорноморському побережье.Пологое дно моря створює прекрасні умови для купання.

Більшість баз відпочинку розташовується прямо на березі моря, в декількох метрах від берегової лініі.Курортний сезон триває з середини травня до середини вересня. Середня денна температура повітря влітку 24-28 градусів, а температура води 19-23 градуси.

  • * Історія

Свою назву коса отримала від з'єднання початкового Бугаз з ім'ям польської графині Кароліни Собаньской (уродженої Ржевуському), своячку Оноре де Бальзака і близькою знайомою А.С. Пушкіна. Заслана царським урядом як неблагонадійна в ці краї, Кароліна Собаньской володіла землями на косі.

Село Затокаосновано в 1909-12 роках. Затока в перекладі з українського - "затока". "Затока" - це не тільки м'який рокіт Чорного моря, але і можливість продегустувати прекрасні колекційні вина із знаменитих Шабських підвалів (від адмін.- можна виробляти дегустірованіе кожен день, - "навіть корисно". У 20 км від селища розташований Білгород-Дністровський з численними історичними пам'ятками (фортеця, городище античної Тіри, курган кіммерійських царів). В околицях міста знаходиться найбільша в Україні Білгород - Дністровська (Аккерманська) фортеця 15 ст.

Унікальність цих курортів полягає в тому, що з одного боку знаходиться Чорне море, а з іншого боку дельта річки Дністер. Саме в цьому місці річка впадає в море. Завдяки цьому в цьому місці за багато років утворилася піщана коса. Так ось, унікальність обумовлена ​​тим, що перебуваючи на пляжі шириною близько 150 метрів, з одного боку знаходиться прісний Дністровський лиман, а з іншого боку води Чорного моря.

  • *** Як доїхати. Транспорт
  • Проїзд з Одеси.
  • 1. Електричкою на Білгород-Дністровський. Електрички відправляються кожні 1,5-2 години. Час в дорозі - від 1 години 20 до 45 мінут.Стоімость 3 грн. 50 коп.
  • 2. Маршрутним таксі Час в дорозі - 1 година. Вартість - 1,5 $ (8 грн). 3. Таксі. Вартість 12-20 $.
  • ** ЗВ'ЯЗОК

Вся курортна зона стійко покривається операторами стільникового зв'язку КиївСтар, UMC, DCC, Golden Telecom, Beeline, MTC і Мегафон що дає можливість власникам стільникових телефонів стандарту GSM-900 користуватися ними безперешкодно. Зокрема, це відноситься до абонентів МТС і Бі Лайн GSM з активованою послугою роумінгу. Вартість хвилини зв'язку з Москвою - близько 0,5 $. Є мережа міжнародних таксофонів. Вартість хвилини зв'язку з Москвою -
близько 0,15 $.

  • * ІНФРАСТРУКТУРА = проведення часу з користю

В районі кожної ж / д платформи розташовані невеликі колоритні ринки, на яких можна придбати все, що може стати в нагоді на курорті, а також прекрасні фрукти і овочі, різноманітну рибу, відмінне вино і інші продукти. Є кілька відділень зв'язку, аптеки, міжміські таксофони. Численні кафе, бари і дискотеки не дадуть Вам засумувати ввечері.

  • *** УМОВИ РОЗМІЩЕННЯ

Для розміщення відпочиваючим надаються літні будиночки або котеджі без зручностей або з частковими зручностями. На деяких базах відпочинку пропонуються варіанти розміщення в "люксах" з усіма зручностями. Більшість баз охороняється, на них є дитячі та спортивні майданчики, відеозали, ігрові кімнати, більярд, теніс, а також охоронювані автостоянки. На всіх базах є їдальні, що передбачають триразове гаряче харчування.

  • ** ВАРТІСТЬ

Вартість відпочинку на базах і пансіонатах на сезон 2005 року становить: з розміщенням без зручностей 2-10 $ на добу, з частковими зручностями -
4-13 $ на добу і з повними зручностями - 8-16 $ на добу. Як правило, є знижки для дітей, в розмірі 10-20% від вартості путівки. Необмежені можливості оренди житла в приватному секторі. Ціна варіюється від
1 до 20 $ на добу в залежності від наданих зручностей.

  • * РОЗВАГИ

На курорті пропонується широкий спектр варіантів проведення часу. Вдень на пляжі можна покататися на водних мотоциклах (5 $ за 5 хвилин) або отримати уроки віндсерфінгу. Для дітей обладнані водяні гірки.

Прямо на пляжі пропонуються кілька видів екскурсій на найближчі дні: в Одесу, морські прогулянки по Дністровському лиману, в Білгород-Дністровський з відвідуванням фортеці.

Весь день працюють відеозали, що пропонують репертуар від старих добрих радянських мультфільмів - megomult.ru (наприклад "Гуси-лебеді" або "Мойдодир") до кіно для дорослих, лунапарк і Гідропарк. Увечері в кінотеатрах демонструються свіжі кінофільми. У курортній зоні зосереджена велика кількість барів, кафе і дискотек, в тому числі прямо на кордоні пляжу. Ви зможете знайти різноманітну кухню і розваги на будь-який смак: жива музика, музика для танців, караоке, стриптиз і ін.

До ночі всі ці заклади наповнюються безтурботними відпочивальниками, які не обтяженими повсякденними проблемами. Інформація для тих, хто не любить засмагати лежачи, а вважає за краще зіграти і ходити вздовж пляжного узбережжя: - всього за годину такої прогулянки Ви можете дійти пішки до іншої курортної зони - "Сергіївка".